My Alpha Lambda Iota Ny

Alla inlägg under november 2014

Av Malin Skogström - 6 november 2014 14:54

Nu när vi har varit hemma hela veckan känner jag att det är himla skönt att mina ganska så stora barn är väldigt självgående, dem leker själva, städar själva, äter själva, plockar undan efter maten själv, tvättar sig, går till och med på toa själva, Kaspian får man dock påminna och gå med jämna mellanrum, men han kissar och är numera blöjfri på dagarna och väljder det faktiskt helt själv, han väljer hellre kalsonger än blöja! Så himla skönt!!

Det är ganska skönt att hinna med så himla mycket trotts att barnen är hemma, tidgare har det inte hunnits med för att dem bråkar eller inte kan leka fint tillsammans för att Kaspian kan vara riktigt elak när han väl blir arg. =/

Men jag tror som sagt att mår man själv bra kan barnen märka det och reflektera mina känslor lite.


Nu är det snart dax för mig att åka och jobba!! =D

Ikväll blir det Lenithamys med massa tv och kanske lite gotta!

Jag är glad att jag har så bra vänner som man verkligen kan lita på och som inte ta minsta lilla man säger till en dålig sak, jag är glad att mina vänner som jag har kan säga till mig då dem tar illa upp utan att tro att jag ska ta illa upp, jag är glad att dem som bryr sig om mig kommer jag bry mig om tillbaka!!!!

Jag önskar att fler kunde vara så men tyvärr!!ANNONS
Av Malin Skogström - 6 november 2014 08:30

Det här kan vara lite jobbigt att skriva men nu kommer det!!

Jag har haft mina nedgångar, en  ganska stor och lång, alldeles nyligen, men nu känns allt så himla mycket bättre. Jag kan berätta för folk i min omgivning att NU mår jag faktiskt jätte bra! Jag kan berätta för dem jag jobbar med hur dåligt jag faktiskt mådde under min depression. Jag kan säga att ja jag har haft en lång deression, men nu har jag bearbetat den och jag har kommit ut på andra sian mycket starkare, mycket gladare och en mycket bättre syn på livet!

Jag mådde som värst, då Matilda föddes, allt var så himla jobbigt! Inget gick som vi hade tänkt, första barnet och allt, det var fruktansvärt jobbigt när hon blev sjuk och inlagd, vi fick knappt hålla henne, omgiven och fastkopplad till en massa sladdar och sond, m.m jag blev sjuk, jag fick inte vara tillsammans med min egen dotter,allt var så tufft att jag inte ens kan komma ihåg första tiden av min lilla tjejs lilla liv!(Tack o lov hade jag min kamera med mig överallt, en riktigt räddare i nöden, jag kan minnas genom återblick och bilder!!) Sen hamnade jag i en sorts fas där det bara var att ta en dag i tagen för att "överleva". Men det gäller ju inte bara att överleva man ska ju kunna leva oxå!

När fick vi veta att Kaspian skulle komma kändes det ju lite bättre, vi skulle ha en liten till och förhoppningsvis skulle detta gå bättre! Men förlossningsrädslan som jag upplevde var den värsta som man kunde känna, jag var så himla rädd att att det skulle bli en ny tur med en massa jobbigt, allt kändes mer jobbigt inför att han skulle komma med tankar på förlossningen, nu gick det iof bra med hans förlossning, tack o lov!

Vid tre månder åkte kaspian på UVI och han blev inlagd på sjukhuset i väntan på utredning, vilket ledde till att vi fick då veta att han hade bara en fungerande njure och den andra var full med systor och dem hade egentligen inegn aning om vad som skulle ske och när. Så han fick medcin i väntan på att göra massa prover. 

När vi passerade jul samma år som Kaspian föddes var jag helt knäckt! Vi fick iofs veta att det inte var farligt med hans njure och vi kunde avvakta lite till för att se om de skulle göra något åt det då han blev äldre för just nu stördes han inte av det. Men minsta lilla feber utan andra symptom skulle vi åka in på sjukhuset. Vilket hände just när vi var hos min pappa i skåne o hälsade på, över jul o nyår, så då blev han inlagd ännu en gång, men även denna gång ingen fara.

Allt var jobbigt, jag kunde inte ens säga det här till någon för jag trodde ju faktiskt att allt var som det skulle, jsg vlevde i min egna lilla bubbla, jag såg inte att jag själv egentligen mådde så himla dåligt att jag kanske skulle behöva be om hjälp, den tanken fanns inte, jag kunde inte ta till mig mina egna barn, jag mådde SKIT rent ut sagt! Vi fick då ta till en nödlösning för att jag skulle kunna ha en chans över huvud taget att komma ut på andra sidan och må bättre. Vi valde att Jonas skulle börja komma hem och vara pappa ledig 2 extra dagar i veckan, han var då hemma fre-mån tillsammans med mig men mest barnen. Jag hade endast tre dagar i veckan som jag skulle kunna hålla huvudet över vattenytan, det gick men det var kämpigt! När vi började närma oss sommaren och barnen faktisk hade fått en plats på dagis kunde jag börja tänka på mig själv, göra det som jag mådde bra av, kunna ta egentid för att sortera ut allt som hade varit, jag kunde börja söka jobb och ta mig ut i verkligehten. Det var även det jätte tufft! Från att vara hemma och mammaledig i 2 år nästan 2 ½. tog det en stund innan man kom igång, men när jag väl kom igång då var det så mycket jobb att jag inte ens hann var hemma, jag jobbade 130% från okt-13 till juni-14. Jag tyckte att det var himla skönt att komma hemifrån men på samma gång tyckte jag att det var himla jobbigt att vara ifrån barnen för allt hade börjat kännas så mycket lättare. I januari 2014 fick jag en fast ansällning, vilket jag älskar! Jag kunde se ljuset i tunneln.

Sommaren kom och jag kunde ta semester jag kunde vara med mina barn, jag kunde vara mig själv, jag har haft mycket egentid, men oxå en massa tid tillsammans med världen bästa make!

Nu under hösten har jag kunnat berätta för utomstående att jag har varit mammaledig så här länge, men oj vad skönt har jag fått höra då! Mitt svar till dessa människor har varit, ja det skulle det kunna vara om jag inte hade fått/hamnat i världes jobbgaste depression! Jag kunde inte ens ta till mig mina egna barn! Jag har varit med om en sjuheliskes resa, men jag har överlevt! För att kunna börja leva!

Nu när jag sagt dem orden, när jag har erkänt för mer än bara mig själv att jag verkligen mådde så himla dåligt så känner jag att jag är mycket starkare som person!! Jag kan jag börja ta tag i mitt liv, mina barn och min make (några få men bra vänner) som faktiskt har funnits vid min sida hela tiden, på ett så himla bra vis!! =D


Tack till alla som har varit där, ställt upp för mig, och inte givit upp hoppet om mig, trots att jag haft en himla bra fasad så har jag verkligen mått skit, även om det inte verkat så!


JAG MÅR SÅÅÅ BRA!!!! JAG ÄR VERKLIGEN GLAD I LIVET!!! JAG ÄLSKAR MIG SJÄLV, MIN FAMILJ OCH MINA VÄNNER!


ANNONS
Av Malin Skogström - 5 november 2014 14:16

Det är så himla bra att Matilda har fått upp ögonen för gamla goda Disney klassiker. Då kan jag oxå slå mig ner en liten stund och kolla, för dem kan jag ju INTE utantill eller så. =P Hon har fastnat för Lejonkungen just nu, men det går väl över haha..


Hon har tittat ganska mycket på Frost oxå, senast i morse kom hon in till oss och sa: Mamma, himlen är vaken så vi ska inte sova mer!

Hm, tycket jag halv fyra på morgonen, hon får sova lite till, hehe! =P


Just nu sitter dem båda och härjar med en varsin stor kartong från partylite varorna och leker buss och gömmer sig för varann.

Kaspian ha ju som sagt höstblåsor, men kunde verkligen inte vara piggare! Knepigt ändå. Men dem får vara hemma imron och torsdag oxå, fredag är vi alla fall lediga så det bli bara bra de!

Måste göra en massa pappersarbete till jobbet oxå, hinner inte riktigt med det nu när dem är hemma, men jag får väl sitta sent ikväll oxh göra det istället. Det löser sig alltid!


Igår var det föräldrarådsmöte och det var en hel del intressant som kom upp vill jag säga, men får se vad som händer nu framöver, för det mesta handlade det om hur föräldrarna egentligen tänker kring barn och deras sjukdommar. Och att dem flesta faktiskt inte ens tänker på andras barn utan bara på att dem själv vill tjäna en massa pengar så dem skickar barnen i alla fall. vi kom fram till igår att det vill rekomendera förlängd hemmatid efter en sjukdom, vanligt är det ju 48h vid magsjuka men nu vill vi ha 72 timmar, symptomfri! och en del andra saker som kan vara intressant för en förälder att tänka på.

Kom även in på hur det egentligen funkar med alla dessa tider som man har och hur man ska ha lämning samt hämtning på förskolan. Men jag orkar inte ens ta upp allt som sädes där, jag kan bara säga att jag tyckte det var himla intressant! =)


Nu bär det strax av till barnvakt då jag ska jobba kvällen, hoppas att det blir bra, kanske kan behöva barnvakt imorn med om inte jonas kan komma hem lite tidigare, men det märker vi imorn!


Alla som läser få ha det så bra! HEJ!!!!

Av Malin Skogström - 4 november 2014 10:20

Igår ringde dem från förskolan och säger att Kaspian har händerna samt fötterna fulla med blåsor. Så jag åkte dit och hämta hem båda barnen. Tog en tripp in till vård centralen för att kolla vad det var och hur smittsamt det var. För säkerhetens skull. Det visade sig vara höstblåsor och det var inte mer smittsamt än en helt vanlig förkyldning med snuva! Men jag håller dem hemma idag med tänkte jag för säkerheten skull. Vill inte att andra barn ska bli smittade.


Det syns verkligen inte på ungen att han är sjuk. Han är lika trotsig som vanlig om inte värre till och med. =P

Mitt tålamod prövas verkligen just nu.

Igår bakade vi lite fika som vi kommer att bjuda på då jag fyller år. Kommer inte att bli något speciellt bara lite drop in fika för dem som känner att dem vill komma! =)


Håller på att möblerar och möblerar och möblerar om hela tiden inne på barnens lek rum men även deras sovrum, det finns fasiken ingen bra lösning på hur det står bäst, jag kan inte bestämma mig och Jonas kan inte bestämma sig, men det blir nog bra till slut. hoppas jag i alla fall!


Idag är det föräldrarådsmöte och jag som är representant för Matildas avdelning ska självklart gå dit, kan bli spännande och se vad som sägs. =)


Imorn ska jag jobba men vill ha barnen hemma lite till ifall dem skulle smitta. Så vi ska kolla med farmorn om hon vill ha dem en liten stund då det inte riktigt går ihop för mig och Jonas om dem ska vara hemma. =P


Nu ska jag se till att starta en film till barnen medans jag gör i ordning lite lunch till oss alla =)


Även att vi fortfarande inte har några kanaler, Com hem är lite jobbiga just nu, vi har varit utan kanaler sedan förre söndagen och det är fortfarande inte löst, men det blir väl snart hoppas jag på det med =P


Nu blev det massa text, men det kan bero på att jag skriver på datorn för omväxlingens skull, haha! =P


HA en bra vecka allesammans!!!

Av Malin Skogström - 3 november 2014 18:57

Såhär kan de se ut bär jag försöker baka. Haha!!

Av Malin Skogström - 2 november 2014 11:56

Söndag.
November.
Jobbar.
Trött.
Många tankar.
Många idéer.
Många funderingar.
Mycket ledighet.

Mycket på G nu. Längtar lite tills nästa år! Det kommer ske EN STOR förändring då. Om att går igenom..

Idag är jag på jobbet. Imorn kommer två ganska släppa veckor. Ska bli.skönt Då hinner jag kanske med allt jag tänkt att jag ska göra.
Jag ska.bland annat bli klar med mitt projekt. Fått hem sista delen idag. Skabbarabara kom dem och påbörja den. Men det.får jag göra imorn. Ikväll ska jag nämligen hem till bästa Lenitha!!! Vunnit ska ha kvalitets kväll!! ;-) ;-)

I fredags var jag ut med några från jobbet. Jobbet som jag inte har kvar längre. Mitt långvik har nu tagit slut. Känns lite jobbigt. Men jag har fått några riktigt bra vänner utav att jobba där. Fredagen blev en riktigt rolig kväll!! :-) Jag hade kul, även om jag inte drack!! :-) Vilket underbart gäng och vilka underbara människor!!! Glömmer er inte!! :-)

I torsdags ville.Matilda inte följa med en efter Birstabesöket. Hsb ville stanna hos Lex. Så vi fick hämta henne senare på kvällen.. :-D

Matilda sov dessutom över hos en kompis från dagis i fredags. Ojoj! Vad stor min lilla tjej har blivit!!!

Åker till söndagen. Jag slutar 19. Så bara sju Timmar kvar, men det går fort!!


Avslutar inlägget med en liten bild eller två.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ My Alpha Lambda Iota Ny med Blogkeen
Följ My Alpha Lambda Iota Ny med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se