My Alpha Lambda Iota Ny

Direktlänk till inlägg 16 juli 2011

Äntligen hemma... efter två veckor på BB!

Av Malin Skogström - 16 juli 2011 10:00

Då var man äntligen hemma från en otroligt dryg och lång sjukhusvistelse, men vi fick ju ut något av det i alla fall.. =D


Vår älskade lilla Matilda kom den 1 juli 7:53, 4095g och 55cm lång! =D

 

Onsdagen den 29 juni blev jag inladgd på BB för igångsättning då hade jag gått 42+0 veckor.

Och eftersom jag inte var öppen något alls så fick de spruta in en sorts gel så att livmodertappen skulle mjukas upp, vilket skulle verka i 24 timmar.. Så det var bara att sitta och gör ingenting och vänta på att det skulle bli nästa dag..


Torsdagen den 30 juni hade det mjuknat upp så då kunde man sätta in en ballongkateter och öppna mig 3cm, och det kunde ta allt från en timme till 5,6 timmar. Så vi blev inkörda på förlossningen, väl där inne tog de bara en timme för den där grejen att göra sitt jobb så när klcokan var halv fyra saatte de in dropp som skulle starta mina värkar. En nål i handen på mig som är så svårstucken, men det gick bra, och vi kom igång.. Det kom inte så mkt verkar, och jag öppnades inte speciellt snabbt, men det gick ju framåt i alla fall och vi var på gång..

Vi fick middag inkörd på rummet på förlossningen, så vi åt samtidigt som jag försökte behärska mina värkar..

Tiden gick och jag fick fler och fler värkar, jag fick då lustgas, sebae på natten mot fredagen så kom det in en läkare som hade gett ryggbedövning till en annan mamma och då frågade de om jag med ville ha, så då fick jag det..

(Jonas hade en otroligt tolig natt, i alla fall åt mig och min lustgas)

Då var jag där med dropp, ryggbedövning och lustgas..

Vid tvåtiden var jag öppen närmare 10cm, men det hände inte mer efter det. Klockan närmade sig sju på fredag morgon och det hade fortfarande inte hänt någonting sedan två på natten så då togs beslutet att ta bort dropp och stoppa värkar och göra ett snitt istället..


Fredag morgon den 1 juli 7:30 låg jag på operationsbordet och böev snittad för att vår lilla kärlek skulle komma till världen, 7:53 hade hon äntligen kommit.

Det mest komiska var att så fort läkaren hade öppnat magen på mig så skrek ungen, hon hann inte ens komma ut innan det var dax att skrika =D en pigg lite rackare! =D


Jag hade fått bedövning från bröstkorgen och ner så det kändes som att jag var förlamad! =/ En otroligt konstig känsla. Det tog ett par timmar innan det gick ur kroppen..


Vår lilla Prinsessa låg på rummet med oss efter att de hade gjort en riktig undersökning på henne eftersom hon hade bajasat i fostervattnet, det hade dessutom låtit konstig då hon andades. När vi väl kom tillbaka till vårat rum på BB så skulle jag försöka röra på mig vilket inte var så himla lätt, men det gick, men då tyckte Jonas att hon fortfarande andades konstigt så vi kallade på en sköterska som kallde på en läkare och han kollade på henne och de beslutade att at med henne till barnavdelning som ligger på andra sidan förlossningen...Jonas fick följa med henne, jag var tyvärr fortfarande sängliggandes.


Mot eftermiddagen kom Jonas tillbaka ensam utan våran skatt, då hade de lilla livet blivit inskriven på 45:an (prematuravdelningen) de hade visat sig var en spalt på lungan och de ville kolla så hon kunde andas helt själv innan hon blev utskriven, så hon hade fått syrgas i näsan, en nål i handen för att kolla blod och liknande, en matsond i näsan och en grej på foten som kollar syresättningen, även hade hon tre elektroder på bröset som kollade pulsen på henne..


Det var sååå otroligt jobbigt att se henne ligga med allt det där. Det tar hårt när man ser någon så hjälplös ligga med ännu mer hjälpmedel..

Natten till lördagen fick vi sova ensam, helt utan vår lilla älskling som just kommit till världen..


Lördagen den 2 juli åkte vi bort till Matildas avdelning för att se hur hon mådde..

Det var inge kul alls att inte ens få hålla i henne, hon skulle ligga i sin säng med alla sina sladda och slangar. Man kunde ta på henne, men man kunde inte hålla i henne, ta upp henne med mera..

Under dagen så kollade läkarna mitt snitt och såg till så att jag kunde gå på toa, stå upp utan att bli yr och allt som de måste kolla..

Under tiden så gjorde de en massa tester på Matilda..

På kvällen sa de på BB att vi fick flytta till Matildas avdelning och sova där borta istället för att jag skulle sova på andra sida och inte kunna vara i närheten av henne... När vi kom dit på kvällen fick Jonas ha henne liggandes på sitt bröst, sköterskorna flyttade ner henne och sen flyttade de tillbaka hyenne i sängen nä'r man hade fått "gosa" klart med henne..


Söndagen den 3 juli vaknade jag av att jag inte mådde så himla bra, hade feberfrossa och skakade hela jag så bort till BB för att kolla vad det var.

Jag blev uindersökt av läkare, de togf blodprover och, tempen, blodtryck och de visade sig att jag hade oxå en infektion i kroppen, så de satte mig på antibiotikadropp.

Samtidigt på 45:an, Jonas gick dit då läkarna på BB kollade mig. De gjorde en röngten på Matildas mage och lungor, de gjorde att ultraljud på hennes hjärna för att kolla så att allt såg bra ut på henne.

Under dagen sprang Jonas emellan mig och Matilda, körde mig i rullstol, med tanke på att jag hde dropp och allt som jag hade.

Vi var bort flera gånger under dagen.

Mot kvällen kom feberfrossan tillbaka så då kollade läkarna allt som de kollade sista oxå. Jag fick sova kvar på BB den natten, Jonas sov borta med Matilda.


Måndagen den 4 juli vaknade jag med feberfrossa IGEN, fick tabletter och 2 extra täcken. De kopplade på min ännu mer antibiotikadropp.

Jonas kom och hämtade mig på BB och vi tog oss bort till Matilda och jag fick ha henne hos mig, för andra gånge, hade haft henne hos mig en snabbis innan hon blev inlagd på 45:an så himla härligt! =D

Senare under dagen var vi och hämtade ut medecinen som jag skulle ta istället för antibiotikadropp. Men n'r vi kom upp till BB igen visade de sig att de var fel medecin som jag hde fått utskriven, eftersom de inte visste vilken infektion jag hade, så det var bara bortkastade pengar..

När jag hade ätit middagen så kom den där j**la feberfrossan tillbaka jag hade 39,5grder feber och då kom läkarna på att det kan ju faktiskt vara så att jag har samma infektion som Matilda har, vilket resulterade till att jag blev instängd på ett rum, långt ner på avdelningen, med egen toa och de sa att jag inte fick lämna rummet, eftersom den infektionen jag hade var otroligt farlig. Den smittade lätt osv. De ställde in en låda som man skulle kasta alla sopor i som det stod farligt avfall på..

Samtidigt gjorde de samma sak borta hos Matilda, eftersom de verkade som att jag hade smittat henne under förlossningen så hade vi samma.. Hon fick starkare dropp och Jonas fick springa emellan mig och Matilda..

De försökte även sätta in en ny nål så jag kunde få mer dropp, men eftersom jag är så svårstucken som jag är så misslyckades alla igen och de var tvungen att skicka upp en kille från narkos som skulle sticka mig..

Och ännu en natt fick jag sova utan Jonas och Matilda, ensam och helt isolerad!


Tisdagen den 5 juli såg de lite bättre ut hos Matilda, hon var på bättringsvägen och allt eftersom så började de se bättre ut, det som gjorde att hon hade haft svårt att andas, hade försvunnit helt från lungan så nu slapp hon syrgasen i näsan och ho fick sova på Jonas rum, tillsammans med honom.. =)


Jag ficxk nya instruktioner från BB, får lämna avd, otroligt viktigt med handhygien, mer än vanligt, får vara hos Matilda, vi har samma infektion, hon får dricka min bröstmjölk, var tvungen att komma bort till BB för tempkontroll och får antibiotikadropp..


Äntligen fick jag komma bort till Jonas och min lilla Prinsessa..

Senare under dagen fick jag ännu er instruktioner, jag fick vara hos Matilda, på hennes avd, fick inte vara i föräldraköket, inte använda någon av edras toaletter och jag fick absolut inte gå bort till BB, men jag skulle ha dropp ifrån dem, så de fick komma bort till Matildas avd och ge mig de jag skulle ha, de kom med medecin och dropp, de kollade tempen med mera, men Jonas var den som fick springa emellan och hämta min luch och middag som jag fick från BB.


Onsdagen den 6 juli hände de inte så mkt, men vad kan hända när man är instängd på att litet rum på en avd på sjukhuset..

De tog blodprov på både mig och Matilda men sen hända inte så mkt mer, vi bara tog hand om varann och gosa till det med vår dotter.. =)


Torsdagen den 7 juli var dt dax för vägning och mätning av Matilda för att se om hon höll sig efter kurvan som hon skulle. Allt såg väldigt bra ut.

På kvällen fick jag göra en CT-röngten för jag hade väldigt ont i magen och de ville kolla så att de såg bra ut.. Vilket de gjorde..


Fredagen den 8 juli kom de och skulle ha mer blodprover, men som sagt, jag ä väldigt svårstucken, men efter ett par försök så gav de upp och skickade mig ner till IVA, för att de skulle sticka. Väl nere där försökte tre olika läkare och ingen av dem lyckades så då blev jag bortvisad till LAB där de skulle ta i fingret.

När jag sitter på LAB och tar blodprov så kommer en sköterska från BB och ska följa med mig till öron-näsa-halsmottagningen för att jag hede fått en tid hos dem för att kolla mig.

Vi skyndar dit och jag blir kollad, de skickar mig vidare till hörcentralen, där de gör ännu ett test, sen tillbaka till Öron, näsa halsmottagningen för att prata om resultatet. Och även denna gången såg allt bra ut..

På kvällen blev Matilda av med mitt sockerdropp och vi ökade hennes matdos på sonden, men hon fick även i sig bra ifrån mig.


Lördagen den 9 juli minskade vi med mat i sonden för Matilda fick i sig ännu mer av mig, vilket är ett jättebra friskhetstecken. =)

Under dagen gjorde vi inte så himla mkt mer, tog de lugnt och försökte få in lite rutin på oss och Matilda när hon ska äta och sova osv.


Söndagen den 10 juli blev Matilda av med syresättnings och pulsövervakningen, vilket resulterad till att vi kunde hålla i henne lite bättre.. Jonas for även hem och hämtade våran vagn, för vi hade fått tillåtelse att lämna rummet och gå ut på en prommenad med våran lilla skatt, hon hade inte sett vad som fanns utanför sjukhusväggarna och var 10 dagar gammal. Det var otroligt skönt att få komma ut, jaf hde inte varit utanför sjukhuset sedan den 29 juni, så jag höll på att bli knäpp på sjukhuset.. Även Matilda tyckte att de var skönt att få komma ut. hela hon sken upp så fort hon låg i vagnen och när man kom ut i friska luften myste hon på ännu mer.. =) Det var en toppendag..


Måndagen den 11 juli trodde vi att vi skulle bli utskrivna och få åka hem, men så var ju inte fallet. Jag blev utskriven och fick hämta ut nya tabletter, fick även göra en omläggning på snittet, det började rinna sårvätska från det, men det var bra vätskla fick jag veta.

Vi fick även ta bort Matildas matsond, och från halv tre till halv åtta fick vi åka hem, Vi fick permission! Så himla skönt, vi åkte hem och tog de lugnt, kollade hur Matilda reagerade på katterna och hur katterna reagerade på Matilda. När vi kom tillbaka till sjukhuset fick hon sin medicin och sen fick vi gå till rummet och slappa ännu mer..


Tisdagen den 12 juli fick vi ännu lämgre permission, vi åkte från sjukhuset kl elva och var tillbaka till halv åtta. Under vår permission hälsade vi på hos Matildas farmor och sedan hos hennes kusiner och faster. Sen hem en stund till innan det var dax att besöka sjukhuset över natten. När vi kom in fick vi ett nytt rum, ett rum utanför avdelningen, vi fick sova i ett gästrum, det var himla skönt, vi började få in våran rutiner och när hon ville vakna självmant utan att ha bestämda mattidr som de har på sjukhuset. Det var den bästa natten på länge..


Onsdagen den 13 juli fick vi ännu längre permission, från nio på morgonen till halv åtta på kvällen, då var vi hemma och städa undan lite och tvättade och tog de lugnt. När vi kom till sjukhuset på kvällen gav de Matilda hennes medicin och sen frågade de om vi ville sova hemma! =D Och snacka om att jag blev glad! =D Min egen säng! Såå himla skönt att få sova där.

Vi åkte hem igen och osv hemma, fick order om att vara tillbaka på morgonen..


Torsdagen 14 juli klev vi upp halv sju, matade Matilda, gjorde oss klara för att vara tillbaka kl åtta. När vi kom dit fick vi vänta lite, Matilda fick sin sista medicin och sen tog de bort nålen som hon hade eftersom hon fick medicin i den, sen gjorde de en sista koll på henne, reflexer, drog i armarna, blodprov, lyssna på hjärta och lugnor, ja allt som man ska kolla när man gör en undersökning. När de var klart blev Matilda utskriven och vi hade bara två uppdrag kvar, jag gick bprt på LAB och tog ett sista blodprov, sen hade Matilda en bokad tid på hörcentralen för att kolla sin hörsel, hon sov igenom hela undersökningen. Sist men inte minst så fick de lägga om mitt snitt på BB.

NU VAR VI KLAR!!


Vi fick äntligen lämna sjukhuset, vi var utskrivna och friska och äntligen på väg hem! Det var en såå otroligt skön  känsa!


Nu sitter jag här två dagar senare och skriver ner allt som hänt under vår vistelse på sjukhuset, det var nog de drygaste två veckorna i mitt liv hittils men även två av de bästa, men tanke på vad vio fick ut av det! Nu kan lovet börja på riktigt och det är så skönt! =)


Hoppas alla har haft tålamod att vänta på min lilla historia, men den var värd att spara så då hamnar den här! =D Ha en toppåendag allesammans det ska jag i alla fall ha, jag ska njuta av den här helgen tillsammans med min sambo och våran älskade dotter!!!

 
ANNONS
 
Maria

Maria

16 juli 2011 10:37

Oj vilken tuff start ni har haft, men som du skriver, så har ni ju fått något alldeles unikt och underbart av det ;)
Jag hoppas att allt fortsätter se bra ut för er och att infektionen inte ställer till det för er framöver! Stort Grattis till eran prinsessa! Ta det lugnt nu, njut av varandra och må så gott! Vi ses! Kram från Maria med familj

http://misan80.blogg.se

Malin Skogström

16 juli 2011 13:45

Tack tack! =) Vi ska göra de bästa av de första tiden som vi har tillsammans alla tre! =D KRamar

 
Ingen bild

amalia

16 juli 2011 10:38

Va härligt att du delar med dig! Och dryga två veckor, men otroligt att du orkar uppdatera om dom! Skönt att allt är över nu och ni får en privat vardag :) Grattis återigen, hon är ljuvlig! :) Kram

Malin Skogström

16 juli 2011 13:44

Ja man vill ju komma ihåg dem, även om de har varit två jobbiga veckor så var de väldigt givande =D
Tack tack.. Kramar!

 
Lina

Lina

16 juli 2011 10:45

Och jag som trodde att ni var hemma men var för trötta för omgivningen och ville komma i ordning lite, och så har ni legat inne hela tiden!
Usch vilket dåligt samvete jag fick nu. :(

Hoppas ni mår bra nu i alla fall och jag längtar tills jag får träffa er! :)

Puss och kram

http://lina007.blogspot.com

Malin Skogström

16 juli 2011 13:43

Vi mår toppen, det är väldigt skönt att få vara hemma =D Klar vi ska ses något! Ser fram emot det jag med! =)
Puss o KRam

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Skogström - 20 mars 2016 09:43

http://nouw.com/mallutten   Kommer att ha allt på den här sidan from nu! Kika in vettja!! =D =D ...

Av Malin Skogström - 19 mars 2016 21:33

Kod för att importera min blogg till Nouw: 2642691948

Av Malin Skogström - 19 mars 2016 20:33


1 timmes mys! Släck alla lysen!! Tänk på våran jord!

Av Malin Skogström - 18 mars 2016 18:45

Idag skulle varit Jonas sista dag på jobbet inann han blir pappaledig lääääänge!!! hela 5 veckor! =D Valde att ta ut lite komp innan han startar pappaledigheten! =P Mysigt vi ska ha det hemma, om hans feber bara vill försvinna! Min förkyldning har ...

Av Malin Skogström - 17 mars 2016 12:13

Idag blir det god lunch på BC med mamma! Var tvungen att köpa regnställ till barnen. ? ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ My Alpha Lambda Iota Ny med Blogkeen
Följ My Alpha Lambda Iota Ny med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se